12.08.2022
Oto Vačovnik - častni občan Vuzenice


Ob prazniku občine Vuzenica so ob letošnjih Vuzeniških dnevih na slavnostni seji občinskega sveta podelili letošnja priznanja občine Vuzenica.

Občina Vuzenica je ob letošnjem prazniku izpostavila izjemen prispevek prostovoljcev v skupnosti, zato so številna društva, ki aktivno delujejo, ob jubilejih prejela priznanja občine za njihov prispevek in kot spodbudo za naprej. Pri tem izstopajo domači gasilci, ki praznujejo letos 130. letnico, prejeli so plaketo občine Vuzenica za njihovo delo. Plaketo občine pa je prejel tudi dolgoletni poveljnik gasilskega društva in občinskega štaba Civilne zaščite, Marjan Ovčak, ki je ob tem izpostavil številne intervencije; požare, poplave, neurja, žled....ampak poudaril, da nihče v njegovi ekipi ni bil poškodovan. Gasilci so dobro opremljeni in se tudi izobražujejo. 

Občina Vuzenica je po dveh mandatih znova podelila naziv častnega občana, ki ga je prejel dolgoletni prostovoljec, gasilec, poveljnik, predsednik Društva upokojencev, prostovoljec Prostofer in še bi lahko naštevali, Otokar Vačovnik. Izjemen prispevek, ki ga je vtisnil v življenju Vuzenice je komentiral kot čast, da je lahko pripomogel skupnosti.

Vuzenica je prejela tudi kvačkan grb občine, ki je delo Maričke Skaza, zanj pa je porabila 150 ur kvačkanja. 

IF