02.08.2022
Vuzeniški dnevi vabijo


Občina Vuzenica avgusta praznuje občinski praznik, na novinarski konferenci pa so predstavili vsebine letošnjih Vuzeniških dnevov, ki se bodo odvijali od petka, 5. avgusta, do 15. avgusta, prireditve pa so vse brez vstopnin.

Vuzeniški dnevi slonijo na tradiciji že 28 let. Gre za praznovanje občinskega praznika občine Vuzenica, kamor so v zgodovini 15. avgusta ljudje množično romali k Devici Mariji na Kamnu, v kraju pa je potekal tradicionalni Rokov sejem. Tako bo tudi letos, potem, ko zadnji dve leto prireditev ni bilo zaradi epidemije Covid 19. Vuzeniški dnevi so manifestacija prireditev domačih društev, organizacij in klubov z dolgoletno tradicijo, občina Vuzenica poskrbi za logistiko iz proračuna, TIC za organizacijo in varnost, društva pa za prireditve in zabavo. Letos praznujejo  130 let PGD Vuzenica in 60 let Smučarskega kluba, po dveh mandatih pa bodo na slavnostni seji znova podelili naziv častni občan. Prejel ga bo dolgoletni prostovoljec Otokar Vačovnik. Plaketi občine muta bosta prejela PDG Vuzenica in Marjan Ovčak.

Med glasbenimi skupinami bodo ta petek v prireditvenem šotoru nastopili Modrijani, v soboto pa Ansambel Saša Avsenika, ki jih gostijo domači gasilci. Smučarski klub Vuzenica bo gostil Čuke, prihodnjo nedeljo bodo nastopili Mambo Kingsi, v ponedeljek pa Ansambel Zeme. 

 

IF