19.07.2022
Komisije STO na ogledu po lepotah Koroške


Tudi letos se strokovne komisije vseslovenske akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki letos poteka pod sloganom Kjer je zdravje doma, večkrat mudijo v naših krajih in ocenjujejo lepote Koroške regije, pa tudi urejena mesta, izletniške kraje in adrenalinske pustolovščine. Ena od strokovnih komisij je že prečesala Koroško, turistično ponudbo, lepote narave, izletniške kraje in adrenalinska ter druga doživetja.

Pot po Mežiški dolini so zaključili v Črni na Koroškem, ki se ponaša z najdaljšo jeklenico v Sloveniji , v Mežici so odkrili mesto s športnim duhom in rudarsko tradicijo, arhitekturno izjemno urejeno šolo in 5* butična doživetja v podzemlju Pece. V Dravogradu jih je prevzel izjemni Dvorec Bukovje s prelepim parkom. Radlje ob Dravi je predstavilo turistično zgodbo pod sloganom RadmamRadlje. Letos je komisijo navdušila zlasti umestitev novih etnoloških elementov dediščine, ki imajo vsestranski pomen in uporabo, prevzela jo je tudi ocvetličenost Radelj. Mudili pa so se tudi na Ravnah na Koroškem, v Slovenj Gradcu, Kopah in v Šmartnem, kjer so bili deležni izjemnega gostoljubja ljudi. Slovenj Gradec tekmuje kar v dveh katedogija. Kot je pojasnila Marija Lah, drektorica Spotur Slovenj Gradec, je ena komisija že bila na ogledu Slovenj Gradca za najgostoljubnejše srednje mesto, kjer jih je očaral nov zimsko letni bazenski kompleks, druga pa prihaja na ogled mestnegha jedra v mesecu avgustu. Kot je dejala, se kraj Šmartno poteguje za uvrstitev med izletniškimi kraji ter Kope med izletniškimi točkami. Vsako leto Slovenj Gradec prejme  priznanja, ki jih uvrščajo med najboljše, podelijo pa jih v mesecu oktobru. Na to so zelo ponosni, je dejala Lahova. 

Pri glasovanju pa lahko za svoje kraje sodelujejo tudi občani, svoj glas lahko oddajo na Spletni strani STO za Akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, kjer najdejo ustrezen obrazec.

IF