12.07.2022
V domu Fiesa letuje druga skupina kolonije otrok iz Mislinjske doline

 

V počitniškem domu Fiesa, postavljenem skoraj v središču Fiese le 300 m od plaže, so letos že zdaj zasedene vse sobe. Kapaciteta doma je 80 ležišč v 21 sobah, večinoma s skupnimi sanitarnimi prostori. Udobno bivanje dopolnjujejo velika jedilnico s teraso, zelene zunanje površine ter otroška igrala.

Po besedah direktorice SPOTUR Marije Lah vse organizirane skupine in šole spet letos na polno izvajajo svoje programe počitnic in šole v naravi, kar v veliki meri botruje tudi popolni zasedenosti doma v Fiesi. V juliju so polne vse sobe, tako da niti mimoidoči ne morejo tam prenočiti, vnaprejšnje rezervacije pa so možne šele za september.

Včeraj je zapustila počitniški dom v Fiesi prva skupina zdravstvene kolonije, v katero so vključeni otroci iz slovenjgraške in mislinjske občine. Že danes pa v morju v Fiesi čofotajo otroci iz 2. skupine kolonije. Za letovanje otrok v počitniškem domu Fiesa je vedno velik interes, mesta so prek zdravniških napotnic in tudi samoplačniško zapolnjena že spomladi. Letos vseh skupaj tam letuje okrog 125 otrok, to je okrog 60 v eni izmeni, zanje skrbi 15 odraslih, med njimi je kar 10 animatorjev. Lastnici počitniškega doma sta Mestna občina Slovenj Gradec in Občina Mislinja.