17.05.2022
Ravnateljici OŠ Muta, Aniti Ambrož priznanje Blaža Kumerdeja


Zavod Republike Slovenije za šolstvo je včeraj podelil priznanja Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo. Priznanje je prejela tudi Anita Ambrož, ravnateljica Osnovne šole Muta.

Anita Ambrož delo ravnateljice Osnovne šole Muta opravlja že tretji mandat, večkrat je tudi našim poslušalcem na razumljiv način pojasnila še tako zapletene procese v vzgoji in izobraževanju, tudi med epidemijoI. Njeno delo, ki je prežeto z visoko integriteto in izvirnostjo, pa prepoznavajo tudi v različnih okoljih, kjer se trudi kot ravnateljica prakso Osnovne šole Muta podeliti v najvišji meri v korist učencev. Anito Ambrož so v različnih okoljih prepoznali kot učinkovito, razvojno naravnano in empatično ravnateljico ter jo povabili k sodelovanju v številne programe usposabljanj za ravnatelje in učitelje  ter v različne projekte. Za naš radio je povedala, da je priznanje velika čast zanjo, za njene sodelavce, ob tem pa poudarila, da je njen največji izziv sprejemanje izzivov in da se tudi sama ob tem lahko uči. Še bolj zadovoljna pa je, da lahko kot ravnateljica prakso OŠ Muta prenaša na najvišjo korist učencem. Izkušnje svojega dela prenaša tudi ostalim strokovnim sodelavcem, ravnateljem in drugim po Sloveniji, saj že dve leti dela kot predavateljica. 

Posebno pozornost v zadnjem obdobju namenja Zavodovi razvojni nalogi Varno in spodbudno učno okolje. Rezultati timskega dela so že po enem letu opaženi v kolektivu kot celoti. Strokovne delavce spodbuja za sodelovanje z zavodom za šolstvo in skrbi za njihovo strokovno in poklicno rast. Ambroževa pojasni, da je tudi šola s sodelavci in učenci zanjo vedno predstavljala okolje, kjer je strokovno lahko rastla. Kot ravnateljica in strokovna sodelavka Območne enote ZRSŠ Slovenj Gradec in Šole za ravnatelje deluje pozitivno, vedno je usmerjena k skupnim izbranim ciljem v korist vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa, hkrati pa upošteva načelo drugačnosti, enakopravne dostopnosti, zakonitosti, strokovnosti in odgovornosti za rezultate. Čestitamo!

 

IF