13.05.2022
SK Vuzenica tudi letos gostitelj svetovnega pokala v InLine slalomu na rolerjih


Smučarski klub Vuzenica je lani prvič v Slovenijo pripeljali svetovni pokal v InLine rolanju. Novica pa je, da jim je to uspelo tudi letos, tekme bodo tokrat že meseca maja. 

Smučarski klub Vuzenica, ki že 60 let združuje tradicijo, je uspel tudi letos k nam v Slovenijo, torej v Vuzenico, pripeljati I FEEL Slovenija World CUP InLine SLALOM, s čimer so uspeli prav z lansko uspešno izvedbo znova prepričati komisijo svetovne rolarske organizacije, ki jim je omogočila, da so prvič v zgodovini Slovenije pripeljali tovrstno prireditev v Dravsko Dolino. Član Smučarskega kluba Marcel Škerjanc je dejal, da je letos veliko novega, saj se jim je pridružila Slovenska turistična organizacija I FEEL Slovenija, zato je prisotna tudi v imenu svetovnega pokala. Tokrat povezujejo šport, kulturo in kulinariko v kraju ter širše. Povezujejo lokalno skupnost in občine. " Prireditev želimo narediti na način, da je le ta od tekmovalcev, krajanov občine in širše. Vuzenico z okolico postavljamo na svetovni zemljevid kot turistično destinacijo, ki združuje prijaznost ljudi v sožitju z naravo. Letos smo dogodku dodali še nekaj več, dodali smo mu tudi socialno noto in bomo del zbranih sredstev namenili tudi socialno ogroženim otrokom. V naši prireditvi so prepoznali potencial ponudniki turističnih točk vseh treh dolin Koroške, Mežiške, Mislinjski in Dravske. Pridružili se nam bodo tudi iz Maribora – Partnerstvo za Pohorje. Ravno tako, že drugo leto zapored, v našem delu prepoznava potencial partnerja dogodka tudi RedBull", je pojasnil Marcel Škerjanc iz SK Vuzenica. 

Prizorišče tekmovanja bo letos 27., 28. in 29. maja in sicer na svetem Primožu, v športnem parku v Vuzenici pa bo tekmovanje na ogled na velikem zaslonu. Pričakujejo okoli 100 tekmovalcev iz 10. držav. Tudi tokrat bo na prizorišče iz Radelj vozil brezplačni avtobus.

 

IF