09.05.2022
Koroška ima tri poslance, vsaka dolina po enega


Koroška ima 3 poslance, mandat tudi Alenki Helbl - SDS. Koroška ima v vsaki dolini enega.

Državna volilna komisija je s potrjenim končnim izidom volitev poslancev v državni zbor, ki so bile 24. aprila, tudi dokončno določila, kdo bo sedel v poslanske klopi. Spremenilo se je šest mandatov, ki so se dodelili  kandidatom kandidatnih list v posameznih volilnih enotah, tudi v 5. Celje.

V SDS je mandat prejela Alenka Helbl iz Dravske doline, tako bomo imeli Korošci v državnem zboru dva poslanca, Janija Prednika iz SD in Dušana Stojanoviča iz Gibanje Svoboda ter Alenko Helbl iz vrst SDS. »Zaradi visokega števila glasov, ki jih je prejela kandidatna lista Gibanje Svoboda, in nizkega števila kandidatnih list, ki so presegle parlamentarni prag, se je pripetila situacija, ki je na dosedanjih volitvah še ni bilo,” so sporočili iz DVK.

Alenka Helbl, je profesorica slovenščine in nemščine na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta. Na predstavitvi kandidature je dejala, da je članica SDS od leta 1994, od leta 2009 vodi Občinski odbor SDS Radlje, Koroško regijsko koordinacijo SDS pa od leta 2012, od leta 2010 pa je tudi občinska svetnica občine Radlje. Dejavna je tudi v posameznih društvih, nedavno je postala tudi predsednica sveta zavoda Koroškega doma starostnikov Črneče. Kot je povedala, je Koroška njen dom, v občini Radlje živi z družino in zato si bo prizadevala za razvoj dravske doline in potrebe njenih prebivalcev. "Izzivi, ki so pred nami, so mi znani in z njimi se bomo spopadli," je še poudarila.

Alenki Helbl čestitamo in se veselimo sodelovanja.

IF