12.04.2022
SB Slovenj Gradec mednarodni certifikat standarda AACI za odličnost in varnost pacientov


V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so po uspešno opravljeni začetni akreditacijski presoji mednarodnih standardov American Accreditation Commission International za zdravstvene organizacije, prejeli akreditacijski certifikat kakovosti. Pomeni, da je bolnišnica na dobri poti kakovostne obravnave vseh za paciente. 

Danes je bila v naši bolnišnici tudi svečana predaja akreditacijskega certifikata, ki je pomenila praznični dan za vse zaposlene.

Certifikat AACI je za Splošno bolnišnico Slovenj Gradec in njene uporabnike zdravstvenih storitev vsekakor priznanje neodvisnih mednarodnih strokovnjakov, ki so ocenili kakovostno in varno ustrezno obravnavo pacientov ter za delo vseh zaposlenih v bolnišnici. Presoja, ki je zajela vso pot in obravnavo pacienta od vstopa v bolnišnico in do izstopa iz nje, je potekala med epidemijo, kar oceni daje še dodaten pomen, dokazuje pa velik trud vseh zaposlenih.

To je šele začetek, kakovostno delo s sodelovanjem vseh enot, oddelkov in vodstva ter podpornih služb za pacienta, tudi v lokalni skupnosti, se nadaljuje, je povedala vodja komisije za kakovost in varnost v bolnišnici, Branka Verdnik. Veljavost tega certifikata je do leta 2025, ko bodo morali skozi novo presojo, kjer bodo dokazovali, ali po tej poti zadovoljstva, kakovosti in varnosti tudi nadaljujejo. V slovenjgraški bolnišnici menijo, da prav zaradi zavzetosti zaposlenih, to ne bo težko.

IF