07.04.2022
Ustanovili koroški odbor za razvoj gostinstva in turizma


Koroški gostinci so v okviru Območnih obrtnih zbornic na Koroškem ustanovili Koroški odbor za razvoj gostinstva in turizma za pospešen razvoj koroškega turizma z večjim sodelovanjem.
 

Koroški turizem za preboj in nadaljnji razvoj kot perspektivna panoga, potrebuje več povezovanja, sodelovanja in podpore lokalnih ter regijskih pristojnih institucij. Zato so gostinci koroških Območnih obrtno-podjetniških zbornic ustanovili  Koroški odbor za razvoj gostinstva in turizma. Na ustanovni seji so  se dogovorili o temeljnih nalogah in ciljih, s katerimi bodo pospešili razvoj turizma na Koroškem. Koordinator odbora je v prvem mandatu Janez Repolusk, za naš radio pa je cilje odbora pojasnil Blaž Cvar, gostinec iz Radelj in prvi mož sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije. Dejal je, da so se končno organizirali z namenom sprožiti večji preboj za razvoj turizma na Koroškem, zato so si za prvo nalogo zadali ustanovitev skupne blagovne znamke turističnih ponudnikov za večjo prepoznavnost turistične destinacije Koroška, kot so denimo že znane nekatere v Sloveniji in v tujini. 

Več poskusov in produktov je že nastajalo za preboj koroškega turizma , prav tako so že znani produkti povezovanja ponudnikov turističnih storitev, vendar je Blaž Cvar izpostavil, da so se pri tem gostinci počutili premalo vključeni, ali pa sploh ne. Zato vsem, ki se trudijo na tem področju, ponujajo roko sodelovanja, želijo pripraviti predloge in pobude ter soustvarjati zgodbo turistične prepoznavnosti Koroške.  

 

IF