14.03.2022
Poslovna cona Pameče raste

 

5 hektarov veliko območje, namenjeno novi poslovni coni Pameče 3, za katero je Mestna občina Slovenj Gradec počrpala sredstva iz EU, nekaj pa prispevala tudi sama, vidno dobiva novo podobo, rok za dokončanje del je namreč julij 2022. Za Slovenj Gradec je to velikega pomena, poudarja župan mestne občine Tilen Klugler, ker »na območju občine ni več območij, kjer bi lahko podjetniki razvijali svoje dejavnosti«.

Vaška skupnost Pameče-Troblje in krajani se ne strinjajo z nobenim drugim posegom na desno stran glavne ceste, razen morebiti z gradnjo novega poligona varne vožnje. Župan je zaenkrat zagotovil, da posegov na desno stran državne ceste ne bo, ker so finančno podprti le projekti na levi strani državne ceste, gledano iz smeri Slovenj Gradec-Dravograd.  

Na občini so pojasnili tudi, da izvajalci del na levi strani, v novi poslovni coni Pameče 3, trenutno gradijo komunalno opremo, to so meteorna in fekalna kanalizacija, vodovod, elektroinštalacije, kabelska kanalizacija s TK vodi in plinovod. Začela se je tudi gradnja prepotrebnega krožišča na državni cesti Slovenj Gradec-Dravogad.