01.02.2022
V podjetju Dani AFC d.o.o. znova zaposlujejo


Podjetje Dani AFC, ki je lansko leto zaradi upada naročil odpuščalo, sedaj znova zaposluje.

Naj spomnimo, potem, ko je Slovenj Gradec ostal brez Adienta ameriške multunacionalke, ki je konec leta povsem zaprla vrata avtomobilski proizvodnji v Slovenj Gradcu, smo poročali o odpuščanju v podjetju Dani AFC, v lasti zasebnega lastnika iz Italije. Zaradi razmer na globalnem trgu, ki so prizadele avtomobilsko industrijo in je bilo posledično manj naročil, so odpustili najprej 50, nato pa še 100 ljudi, ki so v proizvodnji krojili in šivali usnjene sedežne prevleke za avtomobile višjega cenovnega razreda.

V zadnjem obdobju pa je prišo do spremembe, saj sta Audi in Tuoran povečala naročila za sedežne prevleke za njihove avtomobile višjega cenovnega razreda, in znova so začeli iskati nove delavce.

Direktor Jožef Horvat tonske izjave ob tem, ko smo ga poklicali, ni želel dajati, je pa povedal, da potrebujejo 70 delavcev, okoli 40 jim jih je že uspelo pridobiti, tudi nekaj teh, ki so lani izgubili delo. Kot je poudaril, delavce iščejo dokler ne bodo napolnili številke 70, so pa previdni in so s pogodbami zagotovili zaposlitev predvidoma do konca meseca avgusta, želijo pa si, da bi jih lahko tudi podaljšali. Ker delavcev ni veliko na razpolago, bo teh nekaj delavcev še kar problem pridobiti, dela pa niso vezana na spol, zaželeni so tako moški kot ženske.

Horvat pričakuje dovolj dela, za kar pa ni zagotovitve, kot je dejal v podjetju okoli 15 delavcev zaposluje šivanje pohištvenih garnitur višjega cenovnega razreda. Sedaj je pri Dani AFC vseh zaposlenih 250 ljudi.

IF