25.01.2022
V Radljah ob Dravi kmalu 21 stanovanj za starejše


V občini Radlje so po več desetletjih v zadnjem obdobju zgradili 70 stanovanj, v februarju pa bo razpis za 21 stanovanj v lasti nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki so namenjena starejšim in upokojencem. 

Gre za objekte, ki so že na trgu, sedaj pa na območju Prisoje 8 dajejo v najem 21 stanovanj, namenjenih starejšim, med njimi je 13 oskrbovanih stanovanj, ki so posebej prilagojena. Kot je pojasnil župan občine Radlje, Alan Bukovnik, bo lastnik - nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki je ta stanovanja odkupil od zasebnega lastnika, s skorajšnjim razpisom odločil, kdo bodo tisti starejši, ki se bodo vselili v ta stanovanja.  Najemno razmerje bo sklenjeno za nedoločen čas, podatki o višini najemnine pa bodo objavljeni ob razpisu.

Oskrbovana stanovanja imajo kopalnico, ložo ali teraso, shrambo v kleti in parkirno mesto pod objektom . Opremljeni sta kuhinja in kopalnica , prilagojeni za starejše, druge prostore v stanovanju si bodo najemniki uredili po svojem okusu. V 4. nadstropju je skupni prostor za druženje stanovalcev s čajno kuhinjo in pralnico, v oskrbovanih stanovanjih je zagotovljena tudi možnost uporabe e-oskrbe- klica v sili.  V bližini novih stanovanj je mestno jedro in vse storitve za življenje kot so trgovina, lekarna, pošta, banka in zdravstvena oskrba.

Župan občine Radlje, Alan Bukovnik je še povedal, da bodo v naslednji perspektivi skupaj s Stanovanjskim skladom gradili nova neprofitna stanovanja, med katerimi bodo tudi stanovanja za mlade družine.

IF