18.01.2022
Na Koroškem so v polnem teku priprave na licitacijo vrednejšega lesa

Na Koroškem so v polnem teku priprave na licitacijo vrednejšega lesa. V Slovenj Gradcu, ob Podgorski cesti je zelo dinamično dogajanje, iz vseh koncev Slovenije in tujine namreč še ta teden dovažajo kakovostno hlodovino. S tem se zaključuje prvi del licitacije večvrednih lesnih sortimentov, kot pravi organizator licitacije Jože Jeromel, največ hlodovine je hrasta in smreke ter javorja. Za prevoz lesa mora poskrbeti vsak lastnik sam in ga opremiti z vso potrebno dokumentacijo. Hlodi morajo biti očiščeni, še posebej čela, in ustrezno izmerjeni. Dobro krojenje in čisti hlodi zagotavljajo boljše dosežene cene. Nekatera društva lastnikov gozdov organizirajo skupinski prevoz, lahko pa se med seboj poveže več lastnikov, ki si organizirajo prevoz in zmanjšajo stroške. Vsi zainteresirani kupci lahko svoje ponudbe oddajo v gostišču Murko ali po pošti. 

Potem sledijo ogledi s strani kupcev,  do 4. 2. 2022.

Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline organizira že 16. licitacijo in pričakuje podoben obseg licitacije kot lani, saj licitacijo obišče

veliko tujih poslovnežev. Lani so na licitaciji zbrali so rekordnih 46 ponudb kupcev, promet je znašal okoli 1,2 milijona evrov. Zaključek licitacije bo 18. februarja. Soorganizatorja licitacije sta Zveza lastnikov gozdov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije.