15.12.2021
Na Muti bodo zgradili nov vrtec, v Radljah pa prizidek k vrtcu


V Dravski dolini se v prihodnje obetata dve večji investiciji vrtcev, v Radljah ob Dravi bodo gradili prizidek k obstoječemu vrtcu, na Muti pa nov vrtec.

V obeh občinah tako v Radljah kot na Muti so se razveselili potrditve državnih proračunov za leti 2022 in 2023, saj so s tem postali pravnomočni sklepi in odločbe Ministrstva za za izobraževanje o dodelitvi sredstev za izgradnjo prizidka k vrtcu Radlje in za nov vrtec na Muti. Za zemljišče, ki je na Muti neposredno v bližini ob obstoječi šoli, so se na občini uspeli dobro dogovoriti z zasebnim lastnikom. Župan Mirko Vošner je povedal, da so si za to prizadevali skoraj dve leti, prav veseli pa so bili, ko so dobili sklep Ministrstva za izobraževanje, ki bo investicijo v vrtec sofinanciral v znesku 1,2 milijona evrov, najmanj toliko pa bodo morali dodati še lastnih sredstev. 

V občini Radlje bodo s prizidkom k vrtcu pridobili tri oddelke in večnamenski prostor. Za izgradnjo prizidka bodo prejeli  550 tisoč evrov s strani države in s tem zagotovili dovolj prostora za vse otroke v občini Radlje. Celotna investicija prizidka k vrtcu pa znaša 900 tisoč evrov.

IF