08.12.2021
Franjo Pirnaj naj lastnik gozda

Zavod za gozdove Slovenije je tudi za letošnje leto izbral najbolj skrbne lastnike gozdov. Priznanje je prejel po en posameznik iz vsake od 14 območnih enot zavoda, ki je med drugim izkazal zgledno gospodarjenje z gozdom, tesno življenjsko povezanost z njim, spoštovanje večnamenske vloge gozdov in prizadevanja za varno delo v gozdu, več Karin Potočnik:

Letošnji izbor za najbolj skrbne lastnike gozdov je bil 23. po vrsti.

Zavod s podelitvijo priznanj izpostaviti posameznike tudi zaradi njihove strokovne izvedbe del v gozdu, skrbi za ustrezno varovalno opremo in stalnega usposabljanja na področju gozdarstva. Tokrat so izbrali mladega prevzemnika kmetije iz Otiškega Vrha pri Dravogradu Franja Pirnata, kot je povedal vodja slovenjegraške enote Zavoda za gozdove Branko Gradišnik. Kmetija je velika 25 ha, od tega 18 ha gozda. Mladi lastnik je dober gospodar, tako kot je bil tudi njegov oče tradicionalno dobro povezan z gozdarji

Zaradi epidemije tradicionalne podelitve priznanj ni bilo, zato se bodo organizatorji nagrajencem zahvalili pisno. Ko pa bodo razmere dovoljevale, bodo organizirali tudi podelitev priznanj.