17.11.2021
Svet koroške regije poziva prebivalce Koroške, stopimo skupaj


Svet koroške regije poziva Korošce, stopimo skupaj in zajezimo širjenje virusa!

V ponedeljek so se koroški župani odzvali na slabe epidemiološke razmere v državi po pozivu delovne skupine za Covid 19, ki je zasedala v petek, 12.11. in ugotovila, da je epidemiološka situacija Covid-19 zelo slaba in je čim prej potrebno skupno ukrepati, da se na Koroškem omeji in prepreči širjenje  okužb virusa Covid-19.

Svet koroške regije je zasedal na daljavo, na 1. izredni seji pod vodstvom Občine Dravograd.

Glavna tema izredne seje je bila seznanitev Sveta koroške regije z aktualno situacijo glede virusa SARS-CoV-2 v Koroški regiji ter sprejemanje skupnih ukrepov oz. aktivnosti glede omejitve širjenja in preprečevanja širitve okužb virusa Covid-19. V duhu, da skupaj z zdravstvom stopi skupaj vsa Koroška regija, so pozvali vse prebivalke in prebivalce Koroške, da izvedejo vse potrebne aktivnosti glede omejitve širjenja in preprečevanja širitve okužb virusa Covid 19 na Koroškem.

Epidemiološka situacija v Koroški regiji je zelo slaba, kljub 56,1 % precepljenosti. Sevt Koroške regije zato tudi opozarja, da je zdravstveni sistem na robu svojih zmogljivosti, zato prosijo vse prebivalce Koroške regije, da kljub poplavi nasprotujočih se informacij, vendar zaupajo zdravstveni stroki.

Seznanili so se tudi s skupno izjavo koroških gospodarskih družb proti zaprtju države.

 

IF