12.11.2021
Svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec bo v novem mandatu vodil Borut Zorman


Izvoljeni člani novoimenovanega sveta zavoda bolnišnice so s strani ustanovitelja Borut Zorman, Sebastjan Slemenik, Mira Kotnik, dr. Štefan Šumah in Olga Gruden, s strani Mestne občine še naprej interese zastopa Niko R. Kolar, predstavnica s strani zavarovanih oseb Dušanka Močnik, s strani zaposlenih v bolnišnici pa Miran Jeromel in Aljoša Kraševec. Devetčlanski svet je za predsednika s štiriletnim mandatom imenoval Boruta Zormana in Grammer Avtomotiv, njegov namestnik pa je zdravnik radiolog Miran Jeromel. Poslovni direktor bolnišnice Janez Lavre pričakuje tvorno sodelovanje sploh pri velikih korakih, ki čakajo bolnišnico.

Naslednji teden bo objavljen tudi razpis za strokovnega direktorja, Lavre je izrazil pričakovanje o prijavi sedanje vršilke dolžnosti strokovnega direktorja dr. Natalije Krajnc, ki ima podporo in je delo že dodobra spoznala. Na covid oddelku zdravijo 39 pacientov, 33 na navadnem covid oddelku, 6 pa na intenzivnem. 7 pacientov zdravijo iz drugih regij, ker so v mreži enotne covid bolnišnice v državi. V intenzivnem oddelku nihče od pacientov ni bil cepljen. O stanju glede kadrov na covid oddelku je Lavre pojasnil, da jih prerazporejajo in tako na oddelku s 50 posteljami dela116 zaposlenih. Kot je še pojasnil direktor Janez Lavre, so glede kadrovskih potreb zaprosili zdravstvene delavce na primarni ravni, tako da preko vikenda pomagata 2 tehnika iz zdravstveno reševalne službe iz Mozirja in dve diplomirani medicinski sestri iz ZD Slovenj Gradec. Povezani so tudi z ministrstvom, ki posreduje pri kadrovskih pomočeh, prav tako tudi z zdravstvenimi šolami in fakulteto. Ker imajo dovolj prostora, je Lavre dejal, da bodo uredili še dodatno nadstropje z 20 posteljami, v tem primeru bi potrebovali pomoč in sicer 6 diplomiranih medicinskih sester in 20 zdravstvenih tehnikov.  

Vodstvo je člane sveta seznanilo tudi s pregledom čakalnih dob, te so največje pri zamenjavi kolkov in kolen, obsežnim inšpekcijskim nadzorom s področja varstva osebnih podatkov, ki je potekal v mesecu septembru in ga je bolnišnica opravila z odliko.

 Glede realizaciji delovnega programa za obdobje januar-september pa je vodstvo izpostavilo, da se v samem poslovanju odraža vpliv nepredvidljivih razmer in soočanja s težavno epidemiološko situacijo skozi celotno leto 2021. Na eni strani se iz tega naslova povečujejo stroški, ki so v določeni meri nepredvidljivi in jih je težko načrtovati, na drugi strani pa ob slabši realizaciji delovnega programa ne dosegajo. V obdobju januar – september 2021  v SB SG ocenjujejo negativen poslovni izid v višini 1.8 mio evrov. Še vedno pa so nejasni tudi pogoji in cene po katerih bodo nekatere storitve bolnišnicam plačane.

 

IF