10.11.2021
#AVTOCENTERRAVNE PRESENEČENJE

15. november je rok, ko morate jeklene konjičke obuti v zimske modele. Zimske pnevmatike so namenjene uporabi za vožnjo pri temperaturah do +7°C. Zakon o pravilih cestnega prometa predpisuje, da morajo biti motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem ter v zimskih razmerah, ki se pojavijo zunaj omenjenega obdobja, opremljena z zimsko opremo. 

Menjava gum je zakonsko obvezna. Obvezna je tudi, ko pride do obrabe ali spremembe trdote pnevmatik. Pnevmatike je priporočljivo zamenjati, če so starejše od štirih let, kljub temu, da je profil še dovolj globok. Guma se z leti namreč stara in postaja trša.

Avto center Ravne je podjetje, ki bo letos skupaj svojimi strankami ob menjavah pnevmatik, v dobrodelni akciji PODARIMO SKUPAJ del denarja od menjave in prodaje podarilo dvema izbranima organizacijama – Centru za socialno delo Koroška ter Društvu Hiška. Dobrodelna akcija je del širše kampanje #AVTOCENTERRAVNE PRESENEČENJE, v okviru katere že od konca oktobra potekajo različne akcije in ugodnosti za stranke, kot pravi Helena Kušar Pogorelc iz Avto centra Ravne.

Od vsake redne premontaže bodo podarilikar 10 evr,ov od nakupa zimske pnevmatike pa 5 evrov na kos.