08.11.2021
O pomembnosti izvajanja ukrepov v šoli ravnateljica OŠ Muta Anita Ambrož


Naslednji ponedeljek, 15. novembra, se spreminjajo tudi pravila o režimu samotestiranja za šolarje in dijake, ki bo zdaj obvezno. Ni znan podatek, koliko otrok se je v domačem okolju v resnici testiralo. Ravnatelji imajo ob tem občutek, da so jih ponovno potisnili v prvo bojno linijo in da pri tem ne bodo imeli potrebne podpore.

V rubriki Aktualno je komentar ukrepov, vzdušja med učenci, učitelji in starši, podala ravnateljica Osnovne šole Muta, Anita Ambrož, ki ima dolgoletne izkušnje ravnanja pri vodenju šole. Glede uresničevanja novih ukrepov v šolah je ravnateljica Anita Ambrož pojasnila, da jih moramo vsi, učitelji in starši dosledno izvajati zato, da bodo otroci zdravi in da bodo ostali v šoli. Pri tem je po izkušnjah dejala, da sedaj, če zboli en otrok, jih za njim zboli tretjina razreda, kar dokazuje večjo kužnost virusa, kot v prejšnjih valih. Edino, kar sama želi pri tem je, da bi se vsi otroci testirali v šolah, odgovore pa ravnatelji čim prej tudi pričakujejo. 

Ob koncu je Ambroževa pri uresničevanju ukrepov in samotestiranj v šoli pozvali vse starše in učitelje, da spoštujemo dosledno izvajanje ukrepov, ker nam je mar za zdravje in ne le za pravice. Če lahko drugod po Evropi izvajajo ukrepe, jih lahko še mi in s tem zajezimo širjenje virusa, je še dejala. 

IF