05.11.2021
Povečan interes za poživitvene odmerke povzroča kolone v ZD Ravne in Slovenj Gradec


Povečan interes za cepljenje proti covidu, pa ne za prvi odmerek cepiva, temveč za 3. dozo poživitvenega odmerka, povzroča čakalne vrste in nestrpnost med ljudmi tudi v ZD Ravne na Koroškem in ZD Slovenj Gradec. 

V ZD Ravne so zadnji teden cepili 700 ljudi, med njimi največ za poživitveni odmerek, za 1. dozo cepiva pa se je cepilo le 100 ljudi. V ZD Ravne se bodo glede na to posebej organizirali, želijo prijave v sistem naročanja, da bodo lahko kljub pomanjkanju kadra za cepljenje in vse druge programe, zagotovili tako čas za cepljenje kot okrepili ekipe. Direktor ZD Ravne, mag. Stanislav Pušnik je dejal, da se bodo le tako lahko izognili čakalnim kolonam, tudi delo bo za zdravstvene delavce, ki jih v teh časih primanjkuje, bolje organizirano.

V ZD Slovenj Gradec pa za razliko od Raven, cepijo vse nenaročene paciente, ker so dodatno okrepili tako čas za cepljenje kot delovne ekipe. Kolone čakajočih so se povečale tudi pred ZD Slovenj Gradec, zato so se okrepili, saj izvajajo cepljenje proti covid 19 in še proti sezonski gripi. Direktorica Marjeta Vaupot je vse pozvala k cepljenju jutri, v soboto 6. novembra med 8. in 12. uro, cepili bodo pred Zdravstvenim domom.

ljub povečanemu obsegu dela, so se v ZD Slovenj Gradec odzvali na kadrovsko stisko Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kamor bodo prihodnji teden posodili dve diplomirani medicinski sestri za pomoč pri delu s covidnimi bolniki.

IF