19.10.2021
54 ključev stanovanj v novem bloku na Celjski cesti v Slovenj Gradcu

Na Celjski cesti 44 v Slovenj Gradcu so včeraj namenu predali 54 stanovanj, veselje prejemnikov ključev je bilo neizmerno. Nekaj jih je s selitvami začelo še isti dan. Stanovanja so velikosti od garsonjere do 4,5-sobnega stanovanja. Naložba v nov blok je stala dobrih 4,1 milijona evrov, slovenjgraška občina pa je blok zgradila s pomočjo evropskih in državnih sredstev. Nazadnje je bil nov blok neprofitnih stanovanj v slovenjgraški občini zgrajen leta 2008 v Pamečah.

Operacija »Blok neprofitnih stanovanj Polje« je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvojv višini preko 2,6 milijona evrov.

 

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: »Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, prednostne naložbe »Sprejemanje ukrepov za izboljšanje urbanega okolja, oživitev mest, sanacijo in dekontaminacijo degradiranih zemljišč (vključno z območji, na katerih poteka preobrazba), zmanjšanje onesnaženosti zraka in spodbujanje ukrepov za zmanjšanje hrupa«.

Z novim stanovanjskim blokom Polje, v katerem je 54 stanovanj, ima Metna občina Slovenj Gradec v lasti 275 stanovanj.

Po prednostni listi XIII. javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem ima nerešeno stanovanjsko vprašanje še 107 upravičencev.