07.10.2021
Zaradi močnega vetra in deževja zaprta cesta na Kope


Slabe vremenske razmere vplivajo tudi na prevoznost cest, na mestu do tudi opozorila policistov.

Dež je ponekod povzročil poplave, močan veter, ki ga je spremljal pa je ponekod podiral posamezna drevesa, tako, da so morali za sanacijo posledic aktivirati gasilske enote. Zaradi močnega vetra so v občini Slovenj Gradec gasilci PGD Legen posredovali na dveh lokacijah na Legnu, kjer je veter odkril strešne kritine. Najhuje je bilo na Legnu, pri Bricmanu in Krevsu.

Voznike obveščamo, da je zaradi vremenskih razmer, močnega dežja in vetra, cesta Slovenj Gradec – Kope zaprta! Zapora bo trajala do jutri zjutraj.

Tudi nesreče v cestnem prometu so zaznamovale včerajšnje popoldne, nekaj čez 16. uro sta na cesti Slovenj Gradec–Dravograd v naselju Gradišče, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi poškodovane osebe, ki so jo reševalci odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Tudi alkohol, pa čeprav nenehno opozarjamo, da osebe , ki so uživale alkoholne pijače, ne sodijo za volan, so policisti znova odkrili pri voznikih na naših cestah. Voznika,  ki  sta  vozila pod vplivom alkohola, so včeraj obravnavali na območju  Mute in Dravograda. Voznik na območju  Mute je imel promilo in pol alkohola  v  krvi,  voznik  na  območju Dravograda pa dobro promilo. V obeh primerih sledi obdolžilni predlog.

Glede  na  današnje deževje in podobno napoved za prihodnje dni, policisti opozarjajo voznike , naj  bodo  še posebej pozorni na pešce, ki so v takšnih vremenskih pogojih slabše vidni. Opozorilo pa velja tudi za pešce, ki so tisti, ki  lahko  za  lastno  varnost  naredijo  največ, s svetlimi  oblačili in odsevnimi  dodatki  naj  izboljšajo  svojo vidnost. Vozišča naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, za hojo naj uporabljajo pločnike, če jih ni pa naj  hodijo ob levem robu ceste, upoštevajo naj tudi cestno prometne predpise.

IF