07.10.2021
Na dan dostojnega dela smo poklicali v Adient

Danes Sedmega oktobra obeležujemo svetovni dan dostojnega dela. Čeprav trg dela okreva, anomalije vztrajajo, pri tem pa v oči bode predvsem prekarno delo.

Državni statistični urad je ta teden objavil, da je bilo v Sloveniji lani med delovno aktivnimi 2,7 odstotka takih, ki so opravljali prekarno delo ali so bili delovno aktivni s pogodbami, krajšimi od treh mesecev. V celotni EU je bil ta delež nižji, znašal je 2,2 odstotkaZavod za zaposlovanje sicer skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije ob tej priložnosti pripravlja Dan za dvojnika, ki ga bodo brezposelni lahko preživeli kot dvojniki zaposlenih na delovnem mestu, ki si ga želijo opravljati.

Priložnost Dan za dvojnika pa od konca letošnjega leta več ne bo mogoča v podjetju Adient, kjer bodo tamkajšnji zaposleni kmalu ostali brez delaKot smo že poročali je v začetku leta ameriška multinacionalka napovedala zaprtje slovenjgraške tovarne. Kako potekajo postopki pojasnjuje likvidacijski upravitelj Tomaž Primožič:„ Od začetka postopka likvidacije, ki se je začel v maju, se pri nas v podjetju redno vročajo odpovedi po programih, lahko rečem, da se likvidacija podjetja izvaja skladno z načrtom. Slaba polovica zaposlenih od vsega skupaj 430 pa je trenutno še v naši firmiVečina odpuščenih delavcev si je že našla delo pri drugih bližnjih delodajalcih.