07.09.2021
NLB ukinja poslovalnico na Muti


Potem, ko je NLB zaradi racionalizacije poslovanja ukinila svoje poslovalnice v Črni na Koroškem in v Mislinji, bodo na Koroškem ukinili še poslovalnico NLB na Muti.

NLB nadaljuje optimizacijo svoje poslovne mreže. V NLB namreč že dalj časa ugotavljajo, da se navade njihovih strank spreminjajo. Vse bolj so priljubljeni in v navadi digitalni načini poslovanja z banko, kot so mobilne banke in spletne banke, saj so tudi enostavnejši in priročni, prav tako vedno in kjerkoli na voljo. V zadnjem letu zaostrenih zdravstvenih okoliščin ob epidemiji pa se je pokazalo, da so s tega stališča uporabniki tudi bolj varni. Kot še sporočajo iz banke NLB, bodo spremenjene navade gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk njihovih poslovalnic.

Pri odločanju o ukinjanju poslovnih enot, so ključni kriteriji rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, kot tudi predvidene razmere na trgu ter spreminjajoče uporabniške navade. Zato bo po 1. oktobru NLB poslovalnica na Muti prenehala s poslovanjem. Njeni komitenti se lahko oglasijo v NLB poslovalnici Radlje ob Dravi, bankomat pa še ostaja na isti lokaciji. Za celoten prenos poslovanja bodo poskrbeli v banki, tako da stranke ob tem ne bodo imele dodatnih stroškov ali dela. Tudi vse storitve in pogodbe ostajajo nespremenjene, so še sporočili iz NLB.

 

IF