22.07.2021
Na Ribniškem Pohorju letos dopustujejo večinoma Slovenci


Svež zrak, neokrnjena narava in udobni apartmaji v osrčju pohorskih gozdov – to je Ribnica na Pohorju, kjer preživljajo prosti čas tokrat številni Slovenci.

Če je še pred korona krizo veljalo, da so svojo počitniško destinacijo sredi Ribniškega Pohorja izkoristili mnogi tujci, ki so nato iz Ribnice potovali po vsej Sloveniji, je tokrat zgodba turizma v Ribnici na Pohorju vendarle drugačna. Preživeti nekaj dni za družine v lepi naravi sredi gozdov in na svežem zraku, letošnje leto izkoriščajo predvsem številni Slovenci iz različnih koncev naše dežele, Prekmurja, Primorske, Ljubljane z okolico in Maribora. Mirna, neprometna vasica in prijazni domačini, pa seveda narava, ki ponuja različna doživetja, nudijo brezskrbno poletno preživljanje prostega časa. Tukaj obiskovalci lahko odkrivajo tudi številne naravne in kulturne znamenitosti, ki oživljajo zgodbe iz preteklosti. Tilen Svenšek iz podjetja Turi d.o.o. je povedal, da so kar zadovoljni z obiskom, ki se sicer ne more primerjati s časom pred korono. Imajo rzlična nihanja glede zasedenosti v apartmejskih hišah, kakšen teden je polna zasedenost, drugič spet manjša. Ljudje še vedno izkoriščajo turistične bone, a letos manj kot lani, pravi Svenšek. 

So pa gostje kar zadovoljni, saj jim je na voljo veliko zanimivih in urejenih poti, npr. do Rogle, Črnega vrha itd...ponudijo pa jim tudi kopanje v vodnem parku v Radljah, ki je primerno biološko kopališče za vso družino.  V Ribnici na Pohorju je v obeh apartmajskih hišah v naselju v povprečju 50 ali več gostov, ki dopust povežejo s kopanjem v Vodnem parku Radlje.

 

IF