Andraž RUS

Voditelj
Facebook Twitter Linkedin
KDO SEM:

Andraž Rus, že odkar sem rojen in nameravam ostati še nekaj časa. Radio je bil že od srednje šole hobi, ki pa je z leti prerasel v službo. Zaradi tega danes nisem učitelj tujega jezika, vseeno pa se iste poti ne bi branil znova. V vseh teh letih sem se pridno učil zvočnih trikov, zato danes odkrivam že kar nekaj let tudi svet risanih junakov. Druga ljubezen je zagotovo glasba, s katero sva na "ti" že od malih nog in do danes se je nabralo kar nekaj dokončanih skladb, ki pa niso vse primerne za radijski eter. No, ena je bila in jo je marsikdo znal na pamet. Se še spomnite: Shake shake, shake it baby... Od leta 1997 sem pristal pred veliko mikrofoni na veliko radijskih postajah, od leta 2008 pa sem član ekipe najbolj koroškega radia - Koroškega Radia. Z ekipo se dobro razumemo, zato smo zagnali tudi svoj projekt, kjer nas ne samo slišite, ampak tudi gledate, smo tudi na TV. Ker seveda ne zmoremo delati sto stvari na enkrat, sem v kot postavil jahanje vinilnih plošč, od leta 2006 pa sam skrbim za svojo ta zadnjo. Imam mesto direktorja, ampak kot samostojni podjetnik :)

KAJ MARAM IN ČESA NE:

Maram poštene ljudi, ne maram lažnjivcev in prevarantov. In ljudi, ki se pretvarjajo. In paradajza. In gob. Pa prevročega čaja, ker se vedno opečem. Zelo maram tudi svojega zvestega kosmatinca. Pa verjetno moram reči, da maram mikrofon?

KO BOM VELIK-A BOM:

Sanjal, da bom še večji. In upal, da me prej zadane sedmica, kot strela z jasnega. In imel nekoga, ki bo vsak mesec namesto mene plačeval račune.

MOJE KUHARSKE VEŠČINE:

So za samskega dedca kar spoštljive, glede na to, da se redim in ne hujšam. Lonce prestavljam skoraj vsak dan. In zaenkrat še nisem nikoli kaj tako za***l, da bi moral naročiti pico.

NAJ ŠPORT:

Po novem badminton, takoj zadaj rolanje, pa potem še tu nekje košarka. Pa blizu skupaj namizni tenis. Potem pa tenis. Na zadnjem mestu pa smučarski skoki. Ker ne znam.

DOBRA IN SLABA LASTNOST:

Vedno se držim dogovorjene ure. Postanem zelo siten, če se je kdo drug ne.