Svetovni festival praženega krompirja odlično uspel
Skoraj 60 ekip se je v soboto predstavilo na 24. Festivalu praženega krompirja, ki je že drugič v zgodovini festivala potekal v Črni na Koroškem. Pražilci so prihajali iz vseh koncev Slovenije in tudi širše. Vsaka ekipa pa je imela svoj recept, še posebej pazljivi so bili, da ne razkrijejo skrite sestavine, ki je vsakemu kotlu dala poseben okus. Na recepturah so se znašli ocvirki, zaseka, paprika, lisičke, slanina, ena ekipa je pražen krompir pripravila celo z dodatkom ananasa. Večina pražiteljev se festivala redno udeležuje, od kod prihajajo in kaj so še povedali :
/Portals/0/posnetki/KATJA GOLE - 15 30 RESTANA RPICA 090924.mp3?ver=VHR-cp0-WT5gV2qes6xYlQ%3d%3d
Vsaka od ekip je spražila najmanj 50 kg krompirja, sicer pa kot smo se lahko prepričali na lastne oči, so vse ekipe pripravile repete, a tudi druga "rihta" je kaj kmalu pošla.