Slovenski zajtrk tudi v vrtcu v občini Mislinja
V številnih šolah, vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih po državi so otroci že štirinajsto leto zapored dan začeli z obrokom, ki simbolizira pomen lokalno pridelane hrane in spodbuja domačo samooskrbo. Zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in sadja slovenskega izvora, letos poteka pod sloganom Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk! Tako so dan pričeli tudi v vrtcu v občini Mislinja, kjer so bili otroci nad hrano navdušeni.
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/ZAJTRK.wav?ver=OkWTkh_FcTPKnly7UzdXMg%3d%3d
Tradicionalnega slovenskega zajtrka v vrtcu v občini Mislinja, se je udeležila tudi ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel.
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/ZAJTRK2.wav?ver=P7XurUQhGyri8Oo4CCDNIw%3d%3d
Namen zajtrka ni le promocija lokalne hrane, temveč tudi ozaveščanje o pomembnosti rednega zajtrkovanja kot zdrave prehranske navade. Raziskave kažejo, da zajtrkovanje ugodno vpliva na kognitivne sposobnosti in zmanjšuje tveganje za kronične nenalezljive bolezni.