Lokalno pridelana hrana je pomembna tudi za turizem
Prejšnji teden je potekal teden lokalno pridelane hrane. Zaključil se je s tradicionalnim slovenskim zajtrkom v slovenskih šolah in vrtcih. Zajtrka v vrtcu v občini Mislinja se je udeležil tudi tamkajšnji župan Bojan Borovnik.
/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/HRANA.mp3?ver=43RzJw-vQdiczi2KnNZNbw%3d%3d
Čeprav ima lokalno pridelana hrana veliko prednosti, pa obstajajo izzivi, kot so dostopnost lokalnih trgov za vse prebivalce, sezonska nihanja v proizvodnji in omejene zmogljivosti kmetij. Kljub temu pa regionalni projekti, ki spodbujajo kratke prehranske verige, odpirajo nove priložnosti za povezovanje lokalnih pridelovalcev s končnimi potrošniki.
Lokalno pridelana hrana ne pomeni le prehranske varnosti, temveč krepi tudi kulturno dediščino in povezovanje z okoljem. Na Koroškem postaja del širše strategije, ki združuje trajnostni turizem, naravno dediščino in podporo lokalnemu prebivalstvu, kar kaže na njen dolgoročni pomen za regijo.