Lokalne novice

Lokalno pridelana hrana je pomembna tudi za turizem

Lokalno pridelana hrana je pomembna tudi za turizem

Urban Klančnik

Prejšnji teden je potekal teden lokalno pridelane hrane. Zaključil se je s tradicionalnim slovenskim zajtrkom v slovenskih šolah in vrtcih. Zajtrka v vrtcu v občini Mislinja se je udeležil tudi tamkajšnji župan Bojan Borovnik.

 

/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/HRANA.mp3?ver=43RzJw-vQdiczi2KnNZNbw%3d%3d

 

Čeprav ima lokalno pridelana hrana veliko prednosti, pa obstajajo izzivi, kot so dostopnost lokalnih trgov za vse prebivalce, sezonska nihanja v proizvodnji in omejene zmogljivosti kmetij. Kljub temu pa regionalni projekti, ki spodbujajo kratke prehranske verige, odpirajo nove priložnosti za povezovanje lokalnih pridelovalcev s končnimi potrošniki.

Lokalno pridelana hrana ne pomeni le prehranske varnosti, temveč krepi tudi kulturno dediščino in povezovanje z okoljem. Na Koroškem postaja del širše strategije, ki združuje trajnostni turizem, naravno dediščino in podporo lokalnemu prebivalstvu, kar kaže na njen dolgoročni pomen za regijo​.


 
Prejšnja novica V tednu splošnih knjižnic se bo na Ravnah zgodil knjižničarski "flash mob"
Naslednja novica Toni Mulec se intenzivno pripravlja na novo pustolovščino
  • Nazaj na vrh