Lokalne novice

Ljubezen gre skozi želodec - teden slovenske hrane

Ljubezen gre skozi želodec - teden slovenske hrane

Karin Potočnik

V tem tednu, ki ga imenujemo tudi teden slovenske hrane, se osredotočamo na to, kaj jemo, morali bi se tudi na to, kako to pojemo in v kakšnih okoliščinah.

 

Polovica odraslih prebivalcev Slovenije se prehranjuje pretežno

nezdravo, od tega največ moški, mlajši odrasli, nižje izobraženi in

ljudje v nižjem družbenem sloju. Razmišljanje o hrani je vseprisotno, kuhajo na večini televizijskih programov, kadar ne jemo, razmišljamo o tem, kako bi vnešene kalorije porabili, dietetičarka iz Centra za zdravje Koroške, ZD SG, Melita Osojnik:

 

/Portals/0/melita.mp3?ver=-UgG3QmsCh1-3GKp2DgaFA%3d%3d

Poplava informacij nas trpinči, ko izbiramo pravi način prehranjevanja zase:

 

 

 

Stres večinoma slabo vpliva na načine hranjenja oziroma prebavo.

Približno četrtina odraslih prebivalcev Slovenije zelo pogosto

oziroma vsakodnevno doživlja stres in ima težave z njegovim

obvladovanjem, v zadnjih letih se je povečal delež tistih,

ki stres doživljajo zaradi obremenitev na delovnem mestu in

slabih odnosov s sodelavci, po podatkih NIJZ.

 

Tudi v oddaji Povabljeni na pogovor.

 

Prejšnja novica Slovenski zajtrk tudi v vrtcu v občini Mislinja
Naslednja novica Vladimir Topler, direktor SB Slovenj Gradec: "Zavihali smo rokave!"
  • Nazaj na vrh