Ljubezen gre skozi želodec - teden slovenske hrane
V tem tednu, ki ga imenujemo tudi teden slovenske hrane, se osredotočamo na to, kaj jemo, morali bi se tudi na to, kako to pojemo in v kakšnih okoliščinah.
Polovica odraslih prebivalcev Slovenije se prehranjuje pretežno
nezdravo, od tega največ moški, mlajši odrasli, nižje izobraženi in
ljudje v nižjem družbenem sloju. Razmišljanje o hrani je vseprisotno, kuhajo na večini televizijskih programov, kadar ne jemo, razmišljamo o tem, kako bi vnešene kalorije porabili, dietetičarka iz Centra za zdravje Koroške, ZD SG, Melita Osojnik:
/Portals/0/melita.mp3?ver=-UgG3QmsCh1-3GKp2DgaFA%3d%3d
Poplava informacij nas trpinči, ko izbiramo pravi način prehranjevanja zase:
Stres večinoma slabo vpliva na načine hranjenja oziroma prebavo.
Približno četrtina odraslih prebivalcev Slovenije zelo pogosto
oziroma vsakodnevno doživlja stres in ima težave z njegovim
obvladovanjem, v zadnjih letih se je povečal delež tistih,
ki stres doživljajo zaradi obremenitev na delovnem mestu in
slabih odnosov s sodelavci, po podatkih NIJZ.
Tudi v oddaji Povabljeni na pogovor.