Lokalne novice

10.000 računalnikov Ministrstva za digitalno preobrazbo lahko najamete

10.000 računalnikov Ministrstva za digitalno preobrazbo lahko najamete

Urban Klančnik

Aprila je Ministrstvo za digitalno preobrazbo dalo v najem 10.000 računalnikov, ki jih je sprva kupilo brez uporabnega operacijskega sistema in protivirusnih programov ter jih več mesecev hranilo v skladiščih.

 

Pred kratkim so objavili še tretji javni poziv. Tako Ministrstvo za digitalno preobrazbo v sodelovanju z Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim in preživninskim skladom Republike Slovenije v letu 2024 ponovno objavlja javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo. Cilj tega poziva, kot navajajo na svoji spletni strani, je podpreti socialno najbolj ranljive družine s šoloobveznimi otroki in jim omogočiti enakopravno vključevanje v digitalno družbo.

V okviru tretjega javnega poziva so za brezplačno pridobitev prenosnih računalnikov upravičeni posamezniki, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • So prejemniki otroškega dodatka in uvrščeni v razpon med prvim in vključno šestim dohodkovnim razredom, ali so rejniki z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, določenega za najnižji dohodkovni razred za prvega otroka.
  • Imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Vse zainteresirane osebe, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje, lahko svojo vlogo oddajo po pošti ali osebno na naslov:

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana, s pripisom »Vloga za 3. javni poziv MIRO«.

Vlogo je mogoče oddati tudi na elektronski naslov: gc@sklad-kadri.si. Pri tem ni potrebno prilagati nobenih dokazil.

Po izdani pozitivni odločbi bodo prejemniki prenosne računalnike brezplačno prejeli na dom. Za vse, ki bi želeli izvedeti več o javnem pozivu, je na voljo povezava do poziva, vloga za prijavo in informativni video.

Rok za prijavo je do 30. 9. 2024 oz. do razdelitve razpoložljive računalniške opreme. Presečni datum preverjanja izpolnjevanja pogojev je 1. 9. 2024.

Več informacij je na voljo na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Prejšnja novica Koroški radio s prenovljenim studiem v novo šolsko leto
Naslednja novica Ponovno objavljen razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec
  • Nazaj na vrh