Lokalne novice

Čudovit videospot učencev Osnovne šole Ribnica na Pohorju

Čudovit videospot učencev Osnovne šole Ribnica na Pohorju

Urban Klančnik

Šolarji Osnovne šole Ribnica na Pohorju so posneli videospot priredbe "Oj, Triglav, moj dom", ki jo je navdihnila priredba skupine Laibach.  V lanskem šolskem letu so namreč na Osnovni šoli Ribnica na Pohorju izvedli poseben glasbeni projekt, ki bo zdaj ohranjen v trajnem spominu. Učiteljica glasbe Urška Pečonik je za proslavo ob kulturnem prazniku priredila domovinsko skladbo "Oj, Triglav, moj dom", ki jo je uglasbil Jakob Aljaž leta 1895. Navdih za priredbo je črpala pri glasbeni zasedbi Laibach, ki je to skladbo predstavila na otvoritvi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Več pa Urška Pečonik.

/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/OS RIBNICA1.mp3?ver=B2T5Bqs6aOVvTYztQ1eYNA%3d%3d

Navdušeni so bili tudi obiskovalci predstavitve videospota.


/Portals/0/posnetki/Novinarji posnetki/OS RIBNICA2.mp3?ver=kAy_F82CBDtYiq91RbAGjQ%3d%3d
 

V projektu so sodelovali mladinski pevski zbor in šolski ansambel, pri čemer so se pevci preizkusili tudi kot solisti. Po uspešni izvedbi so se odločili, da skladbo ovekovečijo s snemanjem videospota, pri čemer je sodeloval Andraž Žigart, bivši učenec šole in študent režije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Snemanje je potekalo na različnih lokacijah v okolici Ribnice na Pohorju, vključno z Josipdolom in bližino Črnega vrha. Montažo je prevzela Neža Tretnjak, videospot pa bodo predstavili 9. oktobra ob 18. uri v telovadnici Osnovne šole Ribnica na Pohorju.

Projekt je združil številne talente, pri čemer je sodelovanje predstavljalo simbol povezovanja in vzajemne podpore. Priredba in videospot bosta služila kot trajen spomin na ustvarjalno energijo in predanost vseh sodelujočih.

Poslušajte čudovito stvaritev mladih glasbenikov Osnovne šole Ribnica na Pohorju:
 
Prejšnja novica Posebno predavanje za vodstvene kadre
Naslednja novica Pogrešajo 61-letnico iz Dobje vasi
  • Nazaj na vrh