14.01.2021
Nastajajo spletni koncerti Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec

 

Tudi v Mladinskem kulturnem centru so svoje dejavnosti preselili na svetovni splet, zato so v zadjih dveh mescih leta 2020 izvajali sklop online kuharskih delavnic, izdelovali božične okraske prek spleta, bil je online turnir v spletnih igricah, potopisna predavanja prek Zooma, pa sklop delavnic za vadbo doma za zdravo hrbtenico, za izboljšanje telesne drže in še kakšne.

V 2021 bodo s temi dejavnostmi na spletu nadaljevali. Spletni koncerti iz MKC-ja bodo trajali do meseca marca, posneli pa so tudi kratke spletne „timelaps“ kuharske delavnice, ki so zanimive tudi zato, ker izgledajo kot burleske.

Studio slovenjgraškega mladinskega centra ponuja več možnosti aktivnega preživljanja tega časa med epidemijo. Zato so začeli s koncertnim ciklom Corona Detention, ko mladinske organizacije iz Slovenj Gradca prirejajo koncerte za "korona čas". Drugi v koncertnem ciklu bo Delta Blues nastop Jana Lužnika. Domačin Jan Lužnik je kitarist, pevec in avtor s prepoznavnim zvokom, svoje glasbene izkušnje je nabiral v različnih glasbenih skupinah. Svoje bogato znanje igranja kitare danes deli med svoje učence vseh generacij, hkrati pa je član spremljevalne zasedbe dveh koroških kantavtorjev- Ditke in Milana Kamnika.