13.01.2021
Svet zavoda SB Slovenj Gradec za direktorja imenoval Janeza Lavreta


Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je v torek na tajnem glasovanju izmed dveh kandidatov za direktorja bolnišnice imenoval nekdanjega direktorja Janeza Lavreta. Soglasje k njegovemu imenovanju mora podati še vlada.

Strokovna direktorica Jana Makuc pa je, kot je napovedala že v ponedeljek v izjavi za javnost ob navzočnosti strokovnega sveta, po razglasitvi ponovila, da z Lavretovo potrditvijo odstopa kot strokovna direktorica. V slabem letu je to že tretji razpis, poleg Janeza Lavreta se je za mesto direktorja potegoval še zdravnik Bojan Vujkovac, ki vodi Center za zdravljenje Fabryjeve bolezni.

Oba sta se na javnem delu seje predstavila članom sveta zavoda, ki so po daljši in burni razpravi opravili tajno glasovanje. Janez Lavre se torej vrača na direktorski položaj s polnim mandatom, potem ko je spomladi odstopil zaradi kritik njegovih spornih twitov. Predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek po seji ni razkril točnega izida glasovanja devetčlanskega sveta in povedal, da tudi sam odstopa kot predsednik in član sveta zavoda, in sicer iz osebnih razlogov.

Z odstopom strokovne direktorice dr. Jane Makuc prenehajo tudi funkcije vseh predstojnikov oddelkov in enot v bolnišnici, saj so na strokovnega direktorja vezani tudi njihovi mandati. Naj spomnimo, da je strokovni svet na novinarski konferenci opozoril, da menjava vodstva v času epidemije lahko ogrozi delovanje bolnišnice, zaposleni pa potrebujejo stabilnost in mir za delo s pacienti. Strokovni svet je izrazil nasprotovanje političnemu kadrovanju.

IF