11.01.2021
Vodstvo bolnišnice Slovenj Gradec in strokovni svet z izjavo protestirajo o imenovanju direktorja


Vodstvo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je na čelu s strokovno direktorico dr. Jano Makuc in člani strokovnega sveta s 17. predstojniki oddelkov in enot, danes v skupni izjavi predstavilo svoja stališča glede imenovanja direktorja bolnišnice, o čemer bo jutri odločal svet zavoda. Pobuda za odločanje o direktorju je prišla s stani petih članov sveta zavoda bolnišnice. Kot je v izjavi povedala strokovna direktorica dr. Jana Makuc, kljub uradnim pisnim opozorilom vodstva bolnišnice, da v času epidemije pred napovedanim 3. hujšim valom, menjava vodstva bolnišnice lahko ogrozi njeno delovanje. Kljub temu so se nekateri člani sveta izrazili, da je imenovanje direktorja največji interes sveta zavoda.

Dr. Jana Makuc je napovedala svoj odstop v primeru izvolitve Janeza Lavreta. Bolnišnica potrebuje stabilnost in mir, so se odzvali zaposleni in to javno povedali. S tem so javnost opozorili, da se ne strinjajo z načinom dela sveta zavoda, ki si z zamenjavo članstva v zadnjem hipu zagotavljajo politično večino, ne slišijo pa strokovnega sveta, vodstva bolnišnice in vseh zaposlenih, ki želijo le opravljati svoje poslanstvo v dobrobit bolnikov.

Pred jutrišnjo sejo sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je vlada spremenila sestavo , sveta in razrešila Danico Repas iz vrst Desusa, ki ni več vladna stranka, novoimenovani član pa je iz vrst SDS dr. Štefan Šumah. Neuradno se je na razpis poleg Janeza Lavreta prijavil tudi zdravnik Bojan Vujkovac.

IF