02.12.2020
STOPIMO SKUPAJ! Omogočimo Galu lepšo prihodnost


Koroški radio v mesecu decembru povezuje Korošce in spodbuja k humanitarnosti.  Leto, ki se z zadnjim prazničnim mesec izteka, je zaznamovala epidemija, ki je nekaterim zaradi ukrepov še poglobila stiske. Zato smo se tudi na Koroškem radiu odločili, da bomo pozvali Korošce - Stopimo skupaj in pomagajmo štiriletnemu Galu iz Pameč, otroku, s posebnimi potrebami.

Akcijo smo predstavili v oddaji Sredina sredica, kjer smo v pogovoru z Nino Hirtl, Galovo mamo predstavili  stisko štiričlanske družine Hirtl iz Pameč, ki sama ne zmore zagotavljati vseh terapij, ki jih njihov Gal potrebuje, saj je tudi gibalno oviran. Njegova mama Nina Hirtl nam je povedala, da se je z rojstvom Gala stiska njihove družine še poglobila. Gal se je rodil s posebnimi potrebami, spremlja pa ga še vrsta drugih težav, kot sta epilepsija in avtizem, ob tem je tudi gibalno oviran. Kot je povedala mama Nina, Gal potrebuj 24 urno pomoč odrasle osebe in dodatne terapije , ki so ključne za njegov nadaljnji razvoj. Gal obiskuje razvojno ambulanto, a to ni dovolj, dodatne terapije pa so samoplačniške in drage. To družina, kjer dela samo oče in imajo še deklico, ki že obiskuje šolo, sama ne zmore. Nina je še povedala, da so ob pomoči, ki jo že prejemajo od Krajevne organizacije RK Pameče, izjemno hvaležni vsem, ki bodo pomagali Galu zagotoviti lepšo prihodnost in kot je dejala, je to nekaj najlepšega, kar se jim je lahko zgodilo s pobudo Koroškega radia v pomoči Galu.  Akcija bo na valovih Koroškega radia potekala vs mesec december. 

Družini Hirtl v kraju že nekaj časa pomaga Krajevna organizacija RD Pameče, ki je del Območnega združenja RK Slovenj Gradec. Pomagajo jim s plačili položnic in donacijami, ki jih uspejo dobiti.

Stopimo skupaj, sredstva lahko nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Slovenj Gradec pri Delavski hranilnici SI56 6100 0001 8539 472, SKLIC 1102 „ZA GALA“!

IF