18.11.2020
Parkirni režim na Glavnem trgu

Župani mestnih občin so se včeraj sestali na videokonferenčni seji skupščine Združenja mestnih občin Slovenije, kjer so v luči ustavitve javnega prometa  razpravljali o določitvi javnih parkirišč, kjer bo omogočeno brezplačno parkiranje. Mestne občine bodo ukrep brezplačnega parkiranja individualno prilagodile, kako so se odločili v Slovenj Gradcu pojasnjuje župan Tilen Klugler:

»Vključno s ponedeljkom, 16.11.2020 in do konca razglašene epidemije bo v Mestni občini Slovenj Gradec spremenjen režim zaračunavanja parkirnine na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Ob delovnih dneh se bo parkirnina zaračunavala med 6.30 in  16.00 uro, ob sobotah in nedeljah pa bo parkiranje brezplačno. Od ponedeljka, 16.11.2020, in do konca decembra 2020 bo s predložitvijo potrdila o kakršnemkoli nakupu v mestnem jedru omogočeno pol ure brezplačnega parkiranja na Glavnem trgu«.

Mestna občina trenutno razpolaga z okoli 500 parkirnimi mesti v modrih conah, 90 jih je na Glavnem trgu, ostala so v bližnji okolici. Manko parkirnih prostorov bo v prihodnje rešila nova moderna garažna hiša, za katero je v teku idejna zasnova, tudi lokacija je že skoraj da dogovorjena.