18.11.2020
Humanitarna akcija Božiček za en dan tudi letos

 

V Sloveniji so ponovno začeli z zbiranjem daril v tradicionalni humanitarni akciji Božiček za en dan, pridružujemo se ji tudi na Koroškem.

Letošnja akcija je velik izziv, tako za organizatorje, zbirna mesta kot tudi za vse Božičke, ki nimajo zbirnih mest v svojih občinah, pa tudi za tiste, ki ne vedo kje in kako opraviti nakupe ali dobiti škatle, v katere bi nato zapakirali dobrote, ljubezen in dobre želje.

Ampak s skupnimi močmi bo uspelo tudi letošnje leto zaključiti na dober način ter ob tem poskrbeti za čim bolj brezskrbne in razigrane praznike otrok in starejših.

Zaradi zmanjšanja možnosti okužb bi se organizatorji radi izognili gneči na zbirnih mestih, zato prosijo darovalce, da dario skušajo oddati v roku enega tedna od izbire obdarovanca.

Škatle bodo zbirali do torka,1.decembra, termini in datumi zbiranja pa se med zbirnimi mesti razlikujejo in so tudi lahko drugačni v primeru zaostritve ukrepov.

Na Koroškem lahko darilo v akciji Božiček za en dan oddate na dveh zbirnih mestih – v Javnem zavodu Spotur Slovenj Gradec, poslovni enoti Hostel Slovenj Gradec od ponedeljka do četrtka od 8.00 ure do 14.00 , v petek od 8. ure do 12. ure. Na Ravnah na Koroškem pa je zbirno mesto Klub koroških študentov, na Čečovju od pon do torka med 9. in 12. ter od srede do petka-med 16. do 19.uro.

Darilo pa lahko pošljete tudi po pošti na anslov: Božiček za en dan, Rožna dolina 50a
4248 Lesce, poskrbeti je treba le, da bo varno zaprto in da bo prispelo pravočasno, torej do 1. decembra.

S sodelovanjem v projektu ”Božiček za en dan” lahko spremenimo osamljenost starejših in hkrati mnogim otrokom ter njihovim družinam z darilom pričaramo nasmeh na obrazu.

 

NK