16.10.2020
Dobrodelna akcija slovenjgraških gimnazijcev

Slovenjgraški gimnazijsci pomagajo - ne zaradi zgodovinskega, pač pa zaradi človeškega dolga.

Naslednje leto bo 20 let, kar Gimnazija Slovenj Gradec goji izmenjavo z japonskim mestom Myoko, 11 let pa poteka zelo tesna izmenjava z

Gornjim Milanovcem v Srbiji. Prek teh povezovanj je prišlo s podporo dobodelne organizacije Bodi human do poziva in prošnje iz Republike Srbije za pomoč. In ravno zaradi človeških stikov, ki jih ima Gimnazija Slovenj Gradec z Gornjim Milanovcem, so se gimnazijci in profesorji odzvali na tak poziv dobrodelne narave.

Ravnatelj Stane Berzelak je pojasnil, da se je v družini, ki je pred leti gostila eno od dijakinj slovenjgraške gimnazije, rodila deklica s finalno mišično atrofijo, zato so prejšnji teden izpeljali akcijo zbiranja denarnih pispevkov za nakup zelo dragega zdravila. Ravnatelj je zelo zadovljen z odzivom, saj so v enem dnevu zbrali 1671 evrov in jih nakazali na naslov ustrezne humanitarne organizacije, ki zbira denarne prispevke za zdravilo za deklico Aniko iz Gornjega Milanovca.

Zbrani denar so torej že poslali in želijo, da bi se v Slovenj Gradcu akcija nadaljevala. Dijaki in profesorji Gimnazije Slovenj Gradec so že prej, ko je Japonsko prizadel cunami, pripravili 2 koncerta in vso vstopnino 3000 evrov namenili za pomoč Japoncem.