15.09.2020
Začetek evropskega tedna mobilnosti

Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe. V mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: tam, kjer vse lepo teče, hitreje in udobneje potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico. Zaradi okolju prijaznih vozil, urejenih poti in sproščenih prebivalcev mesta niso samo privlačna, temveč tudi ekonomsko uspešnejša. To so osnovni poudarki letošnjega tedna mobilnosti , slovenske akcije ,ki bo od 16. do 22. septembra potekala tudi v nekaterih koroških občinah.

V Črni bo glavnina dogodkov v sredo 16. in v četrtek 17. septembra ko bodo na različnih lokacija stojnica s promocijo dogajanja v okviru akcije v kraju, meritve sladkorja, krvnega tlaka in holesterola, predstavitev novih “Peš kažipotov”v Črni in Žerjavu in pohod po točkah kažipotov, predstavitev nordijske hoje, zapora cestnega odseka z izvedbo različnih dejavnosti; vadbo, stojnico z zdravimi prigrizki, žrebanje nagrad,. ter predstavitvijo “Peš busa” in “Bicivlaka”.

V občini Ravne bodo 22. septembra združili akcijo Koroška v gibanju in evropski teden mobilnosti z dogodki v grajskem parku.

Na Muti bodo otroci od 16. do 22. septembra v šolo prihajali peš. Tudi vozače bodo prevozniki odložili na oddaljenejši točki od šole, od koder bodo šli k pouku peš.

V Slovenj Gradcu bo 22. septembra zaključno žrebanje kupončkov s kolesom v mesto . Kupončke delijo kolesarjem že od 1. avgusta dalje.

V Vuzenici bo glavnina dogajanja 17. septembra ko bodo pripravili »Dan brez avtomobila« z aktivnostjo »Ulice otrokom« ob zapori dela Splavarske ulice, kjer bodo ustvarjali otroci, s pozivom občanom za »Dan brez avtomobila« oz. da tega dne potujejo peš, s kolesi in podobno.