15.09.2020
Prihaja Dan za spremembe

19. septembra bo potekala vseslovenska akcija v organizaciji Slovenske filantropije ; Dan za spremembe, pod motom Ne prepuščaj se toku, spremeni se tudi ti. Potekalo bo 88 prostovoljskih akcij v 61 slovenskih krajih. Med organizacijami so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo ta dan aktivnih več kot 350 organizacij in več kot 3200 prostovoljcev.

Med sodelujočimi kraji jih je tudi nekaj iz naše regije. V Črni na Koroškem se bodo prostovoljci zbrali ob 9. uri in očistili tamkajšnjo trim stezo.

Na Ravnah bo v soboto potekala čistilna akcija , h kateri so povabili društva in posameznike. Občina občina poskrbela za malico udeležencev in odvoz zbranih odpadkov. Ravenska mladinska inciativa za tretjo razvojno os pa bo na ta dan pripravilo akcijo kolesarjenja po trasi boodče hitre ceste od Šentrušerta do Raven.

V Radljah ob Dravi so se k akciji prijaivli v Domu Hmelina, kjer bodo zaposleni skupaj s stanovalci dopoldne čistili park doma, druženje bodo popestrili z družabnimi igrami, zaključili pa s piknikom.

Na Prevaljah bodo pripravili boljšji sejem na Poljani, v spominskem parku bo v soboto zapel pevski zbor Vres, pobirali bodo odpadke na Prevaljah in na Lešah, v društvu Altra bo predavanje o odlaganju odpadkov in ogled čistilne naprave v Mežici.

Dan za spremembe v občini Sovenj Gradec bo prinesel dva dogodka, zaposleni v socialnem podjetju Slokva bodo skupaj s prodtovoljci na obeh lokacijah, to je v Slovenj Gradcu in v Radljah čistili okolico. Razstava avtorskih del kreativcev pa bo potekala od 19. ure dalje na dvorišču stare komunale, sodelujejo člani društev in organizacij Špajz, Mad, Flow rams, Studio in Raum au.