31.08.2020
Ob ravenski dnevih Mladinski svet pripravil dve tekmovanji

134 kolesarjev se je udeležilo drugega Skoka na Strojno, ki ga je včeraj organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem. Na progi dolžine slabih 10 km, s povprečnim naklonom 5,8 stopinje in največjim nakolom čez 12 stopinj je absolutno najboljši čas med cestnimi kolesarji,oba spola skupaj, dosegel Rok Naglič, ki je za pot porabil 25minut in 45 sekund kar je tudi novi  rekord kolesarskega Skoka na Strojno. Drugi v tej kategoriji je bil Anže Glamoščak , tretji pa Tadej Sedar .

V kategoriji gorskih koles absolutno, oba spola skupaj, je najboljši čas dosegel Sebastian Jenschatz, drugi je bil Tadej Skitek , tretji pa Blaž Polovšak.

Tekmovali so tudi z elektičnimi kolesi. Pri moških je zmagal Robi Polovšak, pred Ivanom Čretnikom in Stanislaovm Drobnetom ,med ženskami pa Mirjana Polovšak, pred Katarino Rogač in Heleno Rotovnik.

Čas najboljšega kolesarja z električnim kolesom je bil sicer za več kot 4 minute boljši kot s cestno specialko.

Poglejmo še rezultate drugega tekmovanje v organizaciji mladinskega sveta Ravne. Na hitropoteznem šahovskem turnirju v prostorih Doma telesne kulture Ravne , dan poprej, je sodelovalo 12 igralcev, uvodno potezo je opravil predsednik šahovske zveze Slovenije Milan Brglez. Zmagal je Janez Poberžnik, pred Rudijem Kranjcem in Marjanom Senico, največ je bilo mladih igralcev iz šahovskega kluba Fužinar Hapro.