13.08.2020
Judo počitniške aktivnosti na Koroškem

Lani so se 4 klubi združili v novonastalo Judo zvezo Koroške. Posledično je nastal program pod sloganom Poletni »počnem vse, česar pozimi ne morem, najraje pa imam judo«.

Na Koroškem je zelo priljubljen in razširjen šport judo, tako na tekmovalni kot na rekreativni ravni. Vadb se udeležuje več kot 500 posameznikov, samo v Judo klubu Acron Slovenj Gradec vadi okrog 220 oseb vseh generacij od vrtca do veteranov.  

V lanskem letu so se štirje koroški judo klubi organizirali v Judo zvezo Koroške, kjer so na podlagi pridobitve na razpisu Ministrstva za javno upravo »Profesionalizacija prostovoljstva« lahko zaposlili nove 3 osebe. Ta zveza je v tem letu pripravila veliko novih široko zastavljenih programov, med katerimi se eden odvija prav zdaj med poletnimi počitnicami pod sloganom: Poletni »počnem vse, česar pozimi ne morem, najraje pa imam judo«.

Borut Marošek, predsednik Judo kluba Slovenj Gradec je za naš radio pojasnil, da na Ravnah na Koroškem potekajo celodnevne aktivnosti za osnovnošolske otroke, ki niso vezane le na judo, udeležiti se je bilo možno v nekaj taborov za različne starostne skupine, v Slovenj Gradcu poteka poletju prilagojena vadba juda in še kaj se dogaja. Udeležba je dobra.

Kar se tiče tekmovalnega juda, je prihodnost zaradi korone negotova. Konec julija je koroški judo postal bogatejši za kar 6 novih mojstrov juda. (AP)