28.07.2020
Ultratrail K24 odpovedan

 

Zaradi pandemije novega koronavirusa je odpovedana tekma ultratrail K24, ki so jo organizatorji želeli izpeljati drugi teden letošnjega avgusta, in ki je že lani na Koroško privabila številne gorske tekače od blizu in daleč. Razočaranje je tako na strani organizatorjev kot tudi tekmovalcev, pravi eden od organizatorjev Klemen Pušnik:

Na vse načine smo poskušali pridobiti pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, držali smo se smernic, napisali protokol po navodilih NIJZ-ja. Ampak, žal, tudi v tretje nam ni uspelo. Dobili smo odgovor s katerim nikakor ne moremo biti zadovoljni. Razlog naj bi bil, da se naši tekmovalci v gorah lahko srečajo z drugimi pohodnikimi in obiskovalci gora in tako širijo morebitne okužbe s Covid 19“.

Vsem prijavljenim tekmovalcem bodo za zahvalo poslali reklamno majico, vsekakor pa bodo zgodbo nadaljevali in prihodnje leto. Na tekmovanje, ki se bi moralo odvijati med 6. do 8. avgustom, je bilo prijavljenih 500 tekmovalcev, ki se bi borili na 100, 50 in 24 kilometrov dolgih progah. Kot še pove Pušnik, bodo v znak protesta nekateri prijavljeni tekmovalci vseeno prišli in prehodili klasično progo K 24, in se tako vsaj vpisali v prestižni klub K24, kjer je do danes vpisanih že več kot 470 gorskih navdušencev.