23.07.2020
Tokrat se je neurje razbesnelo v spodnji Mežiški dolini in v zaledju Slovenj Gradca

Včerajšnje divjanje narave je bilo najmočnejše v spodnji Mežiški dolini in v občini Slovenj Gradec.

Ob 17.17 je občino Prevalje zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorna voda je poplavila nekaj objektov, cest, podrl se je tudi električni drog. Gasilci iz društva Prevalje so črpali vodo, jo preusmerjali, čistili zamašene odtoke in cesto ter pomagali dežurnim delavcem Elektra Celje pri odstranjevanju el. droga z lokalne ceste. Najhujše je bilo v Šentanelu in nad Lešami. V Šentanelu je v smeri ceste proti zgornji Jamnici voda izpodjedla bankine v dolžini več kilometrov. V spodnjem delu pa je bila cesta zaradi nanosa materiala nekaj časa neprevozna. Nad Lešami so meteorne vode ogrožale novo naselje hiš. Župan dr. Matic Tasič po grobi oceni govori o škodi do 300 tisoč evrov. Tokrat pa ni bilo nobenih problemov s Štefanovim in Flisovim potokom.

V istem času je neurje zajelo občino Ravne na Koroškem. Meteorna voda je poplavila in ogrožala nekaj objektov in cest.. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ravne in Kotlje so črpali vodo, jo preusmerjali, čistili zamašene odtoke in odstranjevali posledice nanosa zemljine in peska. Največ dela je bilo na Brdinjah, v Strojnski reki, na Čečovju v smeri Navrškega vrha, zalilo je tudi športno dvorano judo kluba. V ravenskem parku je strela odbila vrh macesna in ga olupila,zaradi zamašenih odtokov je na brežini odneslo peš pot v park .

Ob 17.00 je občino Slovenj Gradec zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorna voda je poplavila nekaj objektov ter cest,sprožil se je tudi zemeljski plaz. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Podgorje in Raduše so črpali vodo, jo preusmerjali, čistili zamašene odtoke in cesto ter sanirali zemeljski plaz.