16.07.2020
Kaj ponuja koroška regija turistom z avtodomi ?

V tokratni oddaji sredina sredica smo preverili, kako je koroška regija ujela trend takoimenovanih kemperjev. Na Koroškem zaenkrat še ni nobenega šotorišča , vendar so v načrtu kar trije. Kar se tiče lokacij za avtodome, pa Koroška trenutno razpolaga z največ kapacitetami na Kopah. Direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž je povedal, da nudijo parkirišča za avtodome že 4 leta, vseskozi jih širijo, tako da zdaj razpolagajo s 35 parkirnimi mesti na treh platojih, kompletno opremljenih s potrebno infrastrukturo. V nekaj letih naj bi kapacitete dopolnili z ureditvijo kamping prostora za šotore.

V Vodnem parku Radlje ponujajo tako parkirišča za avtodome kot glamping hišice. Vodja parka Tadej Kuzmič je navedel, da je 13 urejenih PZA mest, gostje ob tem dobijo tudi cenejšo vstopnico za kopanje v vodnem parku. Imajo tudi štiri glamping hišice , kjer lahko prespi do 16 ljudi in primerno urejeno okolico. Za razliko od preteklih let jih letos obiskujejo predvsem domači gostje.

Tudi na Ravnah se je že začelo urejanje kampa na prostoru nekdanje Klančnikove hiše. Po besedah predstavnika investitorja Tadeja Šteharnika bodo v hiši uredili apartmaje za okrog 15 obiskovalcev, v parku pa do 12 parkirnih mest za avtodome ter prostore za šotorjenje. .

Ravenski zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti pa je objavil tudi razpis za gradnjo glamping hišic ob vznožju in na vrhu smučišča Poseka.

Koroška se je torej glede tovrstnega preživljanja prostega časa, prebudila.