16.07.2020
Rezultati dijakov na splošni maturi 2020

V ponedeljek zgodaj zjutraj so dijaki , ki so na gimnazijah opravljali splošno maturo, izvedeli za rezultate na zrelostnem preizkusu.

V Gimnaziji Ravne je maturo opravljalo 90 kandidatov, od tega je bilo 84 uspešnih ,eden je padel, 5 jih bo moralo opravljati popravne izpite. Dosegli so dobrih 93 odstotkov, kar je nekaj manj kot v preteklih letih, se pa lahko na Ravnah pohvalijo s petimi zlatimi maturanti, to so tisti ,ki so prejeli 30 točk ali več.
Zlati maturanti so Luka Breznik, Alekseja Gorenšek, Nina Trstenjak, Matic Modic in Nejc Flajšer. V petek jih bo sprejel ravnski župan Tomaž Rožen.

Podelitev spričeval, ki je navadno potekala na slovesnosti v grajskem parku, so letos opravili kar isti dan, po razredih in zaradi epidemioloških zahtev, ki so letos tudi krojile splošno maturo, brez zunanjih gostov oziroma staršev.

Tudi dijaki Gimnazije Slovenj Gradec so na splošni maturi dosegli lepe rezultate. Maturo je opravljalo 68 dijakov, med njimi so štirje zlati. To so Zala Breznik Domej, Janica Jeromel, Tadej Mlinšek in Nejka Serušnik, Serušnikova je dosegla kar 33 od 34. točk.

Trije dijaki imajo vsak po 1 popravni izpit, kar pomeni, da je rezultat oziroma uspešnost celotne 21. generacije maturantov kar 96-odstotna.

Podelitev spričeval maturantom Gimnazije Slovenj Gradec je bila točno 4 mesece po tem, ko so dijaki zadnjič sedeli skupaj v šolskih klopeh. Prireditev je potekala v avli šole, seveda s spoštovanjem ukrepov in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Posnetek tega slavnostnega dogodka bo na voljo staršem, ki se dogodka niso smeli udeležiti.