16.07.2020
Trgovec Tuš v dobrodelni akciji Pričarajmo nasmeh otroke popeljal na morje

Teden dni nepozabnih morskih doživetij je na Debelem rtiču v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh zaključila prva skupina 141 otrok iz Koroške, Šaleške in Savinjske regije ter Štajerske. V tedni dni so animatorji zanje pripravili pester program, kjer so se vrstile ustvarjalne delavnice, športne in zabavne aktivnosti, poučne urice in predvsem sproščeno druženje s prijatelji. Druga skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjem tednu.

Gre za dobrodelno akcijo trgovca Tuš, ki poteka že 18 let in v kateri so doslej poskrbeli za letovanje preko 9000 otrok iz siocialno ogroženih družin v Sloveniji. Letos bodo v dveh skupinah na morje popeljali 250 otrok.

Udeležence vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, skupaj z regionalni Centri za socialno delo, socialnimi službami na Osnovnih šolah in Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. S Koroške so te službe izbrale po sedem otrok iz območnih enot Dravograd ,Radlje, Ravne in Slovenj Gradec, skupaj torej 28 otrok.

Letošnji projekt je zaradi razmer zastavljen v nekoliko manjšem obsegu kot prejšnja leta , saj so zaradi prilaganja predpisom oblikovali manjše skupine. Bodo pa dodatno še 400 socialno ogroženim otrokom zagotovili potrebščine, ki jih potrebujejo ob začetku novega šolskega leta.