16.07.2020
Vloge za prijavo škode v občinah Črna, Ravne in Vuzenica

Uprava za zaščito in reševanje je pozvala občine Črna, Ravne na Koroškem in Vuzenica, da prijavijo škodo, ki je nastala v neurjih med 29.junijem in 1. julijem letos. Tako so občine poziv naslovile naprej, na občane , ki so v navedenem času utrpeli škodo, da le-to tudi prijavijo. Obrazce za prijavo ocene delne škode na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih lahko oškodovanci dobijo v sprejemni pisarni občine ali na spletni strani.
Škodo v gozdovih ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije, na vodotokih Direkcija RS za vode, na kulturni dediščini Zavod za varstvo kulturne dediščine, v gospodarstvu Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter na državnih cestah Direkcija RS za infrastrukturo.
Oškodovance opozarjajo, da morajo obrazce oddati najkasneje do srede, 22. 7. 2020 do 16. ure.

V občini Vuzenica je zadnji ponedeljekv juniju dejansko naštala velika škoda. Poročali smo da, so narasli hudourniki in potok Cerkvenica ogrožali stanovalce, tudi zemeljski plaz je ogrozil stanovalce in odnesel eno izmed lokalnih cest Vuzenica - Sv. Primož na Pohorju.. Bilo so tudi poročila o neurjih v sosednjih občinah, zanimivo pa je da ni bilo niti enega poročila o neurju iz občin Ravne in Črna. Očitno pa je na cestni infrastrukturi vendarle nastala škoda, ki so jo upravljavci prijavili.

Mežiška dolina je večje neurje doživela v soboro 11. julija, vendar za to neurje uprava za zaščito in reševanje še ni podala vlog za prijavo škode.