09.07.2020
Podpisali pogodbi za gradnjo komunalne opreme poslovne cone in tretjega podjetniškega inkubatorja na Ravnah.

Potem ,ko smo pred dnevi poročali, da je sklep o finančni podpori dobil prijavljen razpis za urejanje komunalne opreme poslovne cone na Ravnah, ter da je služba Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko z veljavnim dokumentov finančno podprla tudi projekt »Izgradnja mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK3«, na Ravnah niso izgubljali časa. Župan je prejšnji teden že podpisal pogodbo z izvajalcem del za komunalno opremo poslovne cone v Dobji vasi, družbo Slemenšek d.o.o, v imenu družbe z direktorico Polono Lačen Slemenšek. . Kot je znano bodo tam dokončali kanalizacijsko omrežje in ga povezali z obstoječo čistilno napravo, prav tako bodo uredili sistem odvajanja meteornih vod. .Vrednost projekta znaša 1,1 milijona evrov od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 600 tisoč evrov.

 

Prav tako je župan v začetku tega tedna že podpisal pogodbo z izvajalcem del , družbo Vertikala x oziroma njenih direktorjem Petrom Šulerjem za gradnjo tretjega mrežnega podjetniškega inkubatorja . Predvidena je gradnja industrijskega objekta sestavljenega iz dveh traktov. V vsakem objektu so predvidene tri poslovno-industrijske enote, skupaj torej šest enot in dodaten energetski prostor, pripadajoči dovozni cesti ter parkirišče.

Vrednost projekta, ki ga bo izvajala Občina Ravne na Koroškem, znaša skoraj 1,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 882.000 evrov.

Za oba omenjena projekta imajo na Ravnah že gradbeni dovoljnenji.

Zadnje dejanje pred gradnjo pa bo še podpis obeh pogodb med občino Ravne in ministrtvom za gospodarski razvoj in tehnologijo,